Wanneer heb je een energielabel nodig?

Als je je huis wilt verkopen of verhuren heb je sinds 2015 een energielabel nodig. Dat is verplicht. Met dit label laat jij aan kopers of huurders zien hoe energiezuinig de woning is. De koper of huurder krijgt ook inzicht in welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn om de woning energiezuiniger te maken. Het energiezuinigst is een woning met energielabel A. Een woning met label G is het minst energiezuinig. Het label geeft naast de energiescore ook informatie over woningkenmerken, zoals het woningtype, beglazing, verwarming en isolatie.

Hoe stel je een energielabel vast?

Onze adviseur komt bij je langs. Tijdens het bezoek aan de woning bekijkt hij de installaties die nodig zijn voor verwarmen, koelen, ventileren van de woning. Hier hangt hij een label aan. Ook krijg je een rapport waarin de energieprestatie van je woning is beschreven. In dit rapport staan ook de verbetermogelijkheden om de woning energiezuiniger te maken.

De adviseur komt bij jou thuis om het energielabel te bepalen. Hij doet dit op basis van de rekenmethode NTA8800. Je kunt alleen via een erkende adviseur een energielabel aanvragen. Al onze adviseurs zijn hiervoor opgeleid en bevoegd.

Energielabel aanvragen